<p class="p1"> <p class="p3"><span class="s2">Fisk-tisdag idag! Det ligger kvar i mig från skolan, att man äter fisk på tisdagar.</span></p> <p class="p3"><span class="s2"> </span></p> <p class="p3"><span class="s2">Har som sagt en hook på citron just nu. Igår vart det citronkyckling och idag krämig citronpasta med ugnsbakad lax. Använde det jag hade hemma, går såklart bra att variera grönsakerna. </span></p> <p class="p3"><strong><span class="s2">För fyra portioner behöver du: </span></strong></p> <p class="p3"><span class="s2">500 gram pasta </span></p> <p class="p3"><span class="s2">4 laxfiléer </span></p> <p class="p3"><span class="s2">2 burkar crème fraîche med smak av parmesan & vitlök</span></p> <p class="p3"><span class="s2"> </span></p> <p class="p3"><span class="s2">Skalet och saften från en citron </span></p> <p class="p3"><span class="s2">En grönsaksbuljong </span></p> <p class="p3"><span class="s2">Färsk spenat </span></p> <p class="p3"><span class="s2">Salt </span></p> <p class="p3"><span class="s2">Edamamebönor </span></p> <p class="p3"><strong><span class="s2">Gör såhär: </span></strong></p> <p class="p3"><span class="s2">Sätt på ugnen på 175 grader och ställ in saltad lax i ungen i ca 15 minuter. Koka pasta och bönor enligt anvisningar och koka upp crème fraîche i en kastrull eller stekpanna på mellanhög värme. </span></p> <p class="p3"><span class="s2">Vänd ner skalet & saften från en citron, en grönsaksbuljong och färsk spenat. Låt såsen koka upp och häll i lite pastavattnen. </span></p> <p class="p3"><span class="s2">Blanda i pastan i såsen och servera med toppad lax och edamamebönor.</span></p> <p class="p3"><span class="s2"> <br /> Verkligen superlätt att laga men också supergott </span><span class="s3">😋😋</span><span class="s2">.</span><span class="s2"><br /> </span></p>