Experimenten i crockpoten fortsätter. Idag testade jag ett recept från Landleys kök på en Köttfärsgryta. Är barnsligt förtjust i att man med en crockpot (långkok över lag) kan trolla ner grönsaker. Den här köttfärsgrytan vart svingod! För ca fyra portioner behöver du: 2 gula lökar 3 vitlöksklyftor 1 kg färs (valfri sort) 1 grön paprika 250 gram haricoverts 300 gram strimlad vitkål 7 dl vatten 2 msk soja 1/2 citron 1 tärning umamibuljong Salt Peppar Gör såhär: Hacka lök och pressa vitlök. Stek löken och vitlöken. Addera köttfärsen och bryn tills det har fått färg. Häll ner köttfärsen i crockpoten (eller i gryta på spisen). Tillsätt hackade haricoverts, strimlad vitkål, hackad paprika, vatten, buljong, soja, saften ur en halv citron och buljongen. Krydda väl! Sätt på crockpoten på högsta värmen och slökoka i två timmar. Servera med ris, sallad och lite crempa😋