Den här ljuvliga kladdkakan kommer definitivt få dig att tappa fotfästet! Den knäckiga chokladkolan gifter sig fint med den sega kladdkakan. Från och med nu så kommer denna variant att vara min standard-kladdkaka! För en kladdkaka behöver du: 3 dl socker 2 st ägg 150 g smör 2 dl mjöl 1 dl kakao 2 tsk vaniljsocker 1 krm salt Chokladkolasås: 1,5 dl grädde 1 dl socker 1 msk kakao 1 msk sirap 1 msk smör Gör såhär: Sätt på ugnen på 175 grader. Smält smöret och blanda socker och ägg vitt och poröst med hjälp av en elvisp. Blanda de torra ingredienserna och blanda ihop med de vispade sockret, äggen och smälta smöret. Rör ihop till en jämn smet och häll i en smörad form. Grädda kladdkakan längst ner i ugnen i 20-30 minuter. Ställ kakan i frysen när den är färdiggräddad och starta med chokladkolan. Blanda ihop samtliga ingredienser och låt koka på svag värme i ca 40 minuter. Bred ut över kakan och ställ tillbaka i frys/kyl tills chokladkolan har stelnat. 😋😋😋