Jag fick feeling på att tjuvstarta julen med en kladdig chokladkaka med julkostym! Choklad plus saffran är lika med sant Denna underbara sega chokladkaka med saffranstosca är ett recept från Baka med Frida. För ca 20 bitar av chokladkaka med saffranstosca behöver du: Saffranstosca: 50 g smör 0,5 g saffran 1 dl vispgrädde 1 dl ljus sirap 1 dl strösocker 4 dl kokos Chokladkaka: 150 g rumstempererat smör 2 dl socker 2 ägg 0,75 dl kakao 1 tsk bakpulver 2,5 dl mjöl Gör såhär: Sätt på ugnen på 175 grader och klä en form med bakplåtspapper. Börja med saffranstoscan genom att smälta ihop smör, saffran, grädde, sirap och socker i en kastrull. Det det sjuda i ett par minuter och häll sedan ner kokos. Ta av från värmen och låt röran stå åt sidan medan du fortsätter med chokladkakan. Rör ihop rumstempererat smör med strösocker krämig med hjälp av en slickepott. Arbeta in ett ägg i taget och rör om till en slät, krämig smet. Tillsätt de torra ingredienserna och arbeta ihop till en tjock smet. Bred ut smeten i formen med hjälp av en sked. Sprid ut saffranstoscan över chokladen och grädda i den nedre delen av ugnen i 25 minuter. Låt kakan svalna en liten stund innan du skär den i rutor 😋