<p style="text-align: center"><em>4 portioner</em></p> <h6 style="text-align: center"><strong>Ingredienser</strong></h6> <p style="text-align: center"><span class="ingredient"> <span class="amount"> <span class="recipe-ingredient-amount"> <span>1</span></span> <span>l</span> </span> <span class="name"> <span>gula kantereller</span></span><br /> </span> <span class="ingredient"> <span class="amount"> <span class="recipe-ingredient-amount"> <span>1</span></span> <span>msk</span> </span> <span class="name"> <span>matolja eller smör</span></span><br /> </span> <span class="ingredient"> <span class="amount"> <span class="recipe-ingredient-amount"> <span>4</span></span> <span>st</span> </span> <span class="name"> <span>schalottenlökar</span></span><br /> </span> <span class="ingredient"> <span class="amount"> <span class="recipe-ingredient-amount"> <span>0.5</span></span> <span>l</span> </span> <span class="name"> <span>kycklingfond</span></span><br /> </span> <span class="ingredient"> <span class="amount"> <span class="recipe-ingredient-amount"> <span>0.5</span></span> <span>l</span> </span> <span class="name"> <span>mjölk</span></span><br /> </span> <span class="ingredient"> <span class="amount"> <span class="recipe-ingredient-amount"> <span>3</span></span> <span>dl</span> </span> <span class="name"> <span>grädde</span></span><br /> </span> <span class="ingredient"> <span class="name"> <span>salt</span></span><br /> </span> <span class="ingredient"> <span class="name"> <span>peppar</span></span></span></p> <div class="recipe-box-content instructions large-text"> <h4 style="text-align: center">Gör så här</h4> <p style="text-align: center"><strong> 1. </strong><span class="instruction"> Rensa kantarellerna, det vill säga borsta bort eventuell grus och smuts. </span></p> <p style="text-align: center"><strong> 2. </strong><span class="instruction"> Skala och hacka löken fint. Fräs den i matoljan utan att den tar färg.</span></p> <p style="text-align: center"><strong> 3. </strong><span class="instruction"> Lägg i de rensade kantarellerna och låt dessa fräsa tills svampen har mjuknat. </span></p> <p style="text-align: center"><strong> 4. </strong><span class="instruction"> Lyft ur hälften av svampen och häll i resterande ingredienser. Sjud sakta i cirka 15 minuter och skumma då och då av med en hålslev. </span></p> <p style="text-align: center"><strong> 5. </strong><span class="instruction"> Mixa soppan slät med en mixerstav. Smaka av med salt och peppar. </span></p> <p style="text-align: center"><strong> 6. </strong><span class="instruction"> Häll upp soppan i skålar och toppa med resten av kantarellerna!</span></p> <p style="text-align: center"><a href="http:https://ls-static.bonniernews.se/_amelia_/4497/2014/03/IMG_0291-1.jpg"> </a></p> <p style="text-align: center"><a href="http:https://ls-static.bonniernews.se/_amelia_/4497/2014/03/Untitled-1ö.jpg"> </a></p> <p style="text-align: center"><a href="http:https://ls-static.bonniernews.se/_amelia_/4497/2014/03/IMG_0298-1.jpg"> </a></p> <p style="text-align: center"><a href="http:https://ls-static.bonniernews.se/_amelia_/4497/2014/03/IMG_0301-1.jpg"> </a></p> </div>