<p class="p3"><span class="s2">Upp med en hand om du också är glad över att det äntligen är svamp säsong </span><span class="s3">✋🏼</span><span class="s2">. Eller rättare sagt kantarellsäsong.</span></p> <p class="p3"><span class="s2"> </span></p> <p class="p3"><span class="s2">Älskar att barnen tycker om svamp lika mycket som vi. När jag och Molly lagade mat pratade vi om mer man kan laga på kantareller. Vi fick väärldens carving på kantarelltoast. Vi gör nog det till helgen. </span></p> <p class="p3"><span class="s2">Men idag blev det en krämig, god och enkel kantarell & kycklinggryta.</span></p> <p class="p3"><span class="s2"> </span></p> <p class="p3"><strong><span class="s2">Du behöver: </span></strong></p> <p class="p3"><span class="s2">Fyra kycklingbröstfilér</span></p> <p class="p3"><span class="s2">1 stor paprika </span></p> <p class="p3"><span class="s2">200 gram kantareller </span></p> <p class="p3"><span class="s2">3 dl matlagningsgrädde </span></p> <p class="p3"><span class="s2">2 msk kycklingfond </span></p> <p class="p3"><span class="s2">1,5 msk soja </span></p> <p class="p3"><span class="s2">Salt </span></p> <p class="p3"><strong><span class="s2">Gör såhär: </span></strong></p> <p class="p3"><span class="s2">Ansa kantarellerna, skär paprikan och kycklingen i bitar. Stek kantarellerna separat i en stekpanna och paprikan och kycklingen i en annan. Häll på grädde, kycklingfond, soja och salt när kycklingen fått en gyllene färg. </span></p> <p class="p3"><span class="s2">Häll över dom stekta kantarellerna och låt grytan småkoka i ca 20 minuter</span><span class="s3">😋</span><span class="s2">.</span></p> <p class="p3"><span class="s2"> </span></p>