På måndag är det en av årets absolut BÄSTA dagar och jag menar givetvis KANELBULLENS DAG! Jag har så länge jag kan minnas favoriserat kanelbullar. Det finns inte mycket som är godare än just en saftig kanelbulle med ett glas mjölk. Trots att en vanlig hederlig kanelbulle är min absoluta favorit är det alltid roligt att testa något nytt. Såg det här receptet gjort av Baka med Frida och tänkte att det lät riktigt smarrigt. & det vart det också- Kanelbullesockerkaka i långpanna. Den vart så otroligt saftig och det bästa var att kanelbullesockerkakan gick snabbt att baka. Perfekt för den som inte orkar stå i köket hela dagen och grädda bullar! För ca 30 bitar behöver du: Sockerkaka: 200 g smör 6 ägg 4 dl strösocker 2,5 dl filmjölk 6 dl vetemjöl 3 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker ca 1 krm salt Fyllning: 2 dl brunt farinsocker 0,5 dl malen kanel 1 msk malen kardemumma Frosting: 100 g smör, rumsvarmt 220 g färskost 1,5 dl vispgrädde 1 msk vaniljsocker 3 dl florsocker Gör såhär: Sätt på ugnen på 175 grader och lägg bakplåtspapper i en långpanna. Förbered fyllningen genom att blanda alla ingredienser i en bunke och ställ åt sidan. Börja med att smälta smöret till sockerkakan och ställ åt sidan. Vispa ägg och socker med en elvisp så att det blir ljust och fluffigt i ca fem minuter. Häll i de torra ingredienserna och blanda till en klumpfri smet. Häll i hälften utav smeten i långpannan och strö över kryddorna till fyllningen. Styck över resten utav sockerkaka-smeten. Grädda kakan i mitten utav ugnen i 35 minuter. Ta sedan ut den och låt den svalna helt. Frosting: Vispa smör, färskost, grädde och vaniljsocker till ett fluff. Tillsätt florsocker lite i taget under vispningen för att bibehålla fluffet. Bre på frostingen på den avsvalnade kanelbullesockerkakan. Därefter är det bara att hugga i. Det perfekta receptet till den som vill baka något i helgen för att fira kanelbullensdag men som inte orkar stå en hel dag och baka just bullar 🤎.