Imorgon är det en av årets absolut BÄSTA dag! Kanelbullens dag! Jag äääälskar kanelbullar och tycker att det är roligt att testa bullarna från olika bagerier. Just nu är Bröd & Salts kanelbulle min favvo. Kanel är en Superkrydda som äts hemma hos oss året om. I gröten, i smoothin, i kvargen, på keson och till och med i pannkakssmeten. & om man vill fira kanelbullensdag med något annorlunda kan man testa att baka dessa ljuvliga Kanelbullemumsen alá Camilla Hamid. Hon som har svart bälte i bakning. Dessa mumsiga bitar smakade precis som nygräddade bullar. Det var nästan jobbigt att lägga upp och tänka på att det skulle se snyggt ut. Vi ville bara ääääta! För ca 24 bitar behöver du: 300 gram smör 3 dl mjölk 6 ägg 3 dl strösocker 2 msk malen kanel 1 msk vaniljsocker 3 tsk bakpulver 8 dl vetemjöl För glasyr: 150 gram smör 3 msk malen kanel 1 msk brunt farinsocker 3 dl florsocker Pärlsocker till garnering Gör såhär: Sätt på ugnen på 175 grader. Smält smöret till kakan i en kastrull och häll ner mjölken. Ställ undan kastrullen med smör och mjölk. Elvispa socker och ägg till en vit, porös smet. Sikta ner resterande torra ingredienser och vänd med en slickepott till en slät smet. Tillsätt smörmjölken och fortsätt att vända försiktigt med slickepotten. Täck en långpanna med bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Medan kakan gräddas kan du göra glasyren genom att smälta smöret. Tillsätt resterande ingredienser och vispa ihop till en jämn smet. När kakan har gräddat klart häller du över glasyren och brer ut den över kakan. Garnera med pärlsocker och ställ in kanelbullemumsen i kylskåpet tills glasyren har stelnat. -Skär upp & servera!