Hittade ett spännande recept på jordgubbsbollar! Jag längtar tills de svenska jordgubbarna börjar att säljas i matbutikerna. Visste du att det varje år skördas ca 20.000 ton jordgubbar och att det innebär ca 2,2 kg jordgubbar per person per år? & VAD vore en svensk sommar utan just jordgubbar? & hittade en massa rolig fakta om just jordgubbar. Hade faktiskt ingen aning om vilken super-gubbe det faktiskt är! -Jordgubbar en av de bästa C-vitaminkällorna och slår till och med apelsiner! Dessutom innehåller de fiber, folsyra, magnesium och kalium. Jordgubbar förbättrar matsmältningen, bleker tänderna (syran får bort fläckar) och motverkar hudirritationer. -Jordgubben är den enda frukten som har sina frön på utsidan -Jordgubben är inte ett bär just en frukt (jag trodde att det var ett bär!) -Tränar du mycket? Ät då jordgubbar innan passet för tydligen hjälper gubben till med att stärka syre och blodflödet i kroppen -Smaken framhävs bäst tillsammans med ananas, kiwi blåbär eller banan (nu vart jag sugen på Gino) Så mer jordgubbar åt folket helt enkelt 🍓 För ca 16 jordgubbsbollar behöver du: 100 gram osötade mandlar 100 gram frysta jordgubbar Skalet av en riven citron 1 tsk äkta vaniljpulver 1 tsk honung (använde mig av Nicks sockerfria) En nypa salt Kokosflingor Gör såhär: Blötlägg mandlarna i 12 timmar. Mixa de blötlagda mandlarna, jordgubbarna, skalet av en citron, vaniljpulver, honung och salt. Rulla till bollar och rulla i kokosflingor😋