När Hugo lagar mat, gör han storkok så att det räcker i flera dagar och det gillar jag! I helgen fick han världens craving på biff stroganoff och lagade så pass mycket att det räcker till middagen även idag, gott. Några korrigeringar gjordes från de klassiska receptet. Just nu kör vi ner morötter i allt vi lagar. Det är smidigt att handla online men jag råkade klicka hem fyra stora påsar med morötter istället för två. Så I guess att vi bara får vänja oss vid morötter ett tag framåt🙈 För Hugos special biff stroganoff behöver du: 700 gram biff 2 gula lökar 2 klyftor vitlök 300 gram champinjoner 2 stora morötter 2 msk ketchup 2 stora msk dijonsenap 4 dl creme fraiche Kalvfond Soya Salt Peppar Gör såhär: Strimla köttet och stek det i en stekpanna (Hugo grillade de strimlade köttet). Ställ köttet åt sidan och fräs lök, vitlök, svamp och morötter tills dess att allt mjuknar. Salta och peppra. Häll ned köttet, crempa, kalvfond, crempa, dijon, soya och ketchup. Låt grytan koka på låg värme (ju längre desto godare). Hugos special vart en succé och ”nu gillar vi svamp” sa båda barnen. Vi pratade om svamp, och hur den går att tillagas. Jag längtar efter hösten faktiskt. Längtar efter att åka till skogen och leta efter svamp, efter goda & höstiga grytor och efter värmande soppor.