Efter jul är vi trötta på den salta och feta maten. I alla fall jag. Januari kan också vara en knaper månad, och då passar plåtmat peeerfekt! Praktiskt, enkelt, smakrikt och sparar både tid och disk.Det jag gillar med plåtmat är möjligheten till variation. Hur säsongsbetonade ingredienser styr innehållet och möjligheten att experimentera med kryddor. Detta är mat som både är bra för kropp och knopp 😋. För denna omgång med plåtmat använde jag:1 kg kycklingklubborPotatisMorötterGrön paprikaRöd lökVitlökFärsk rosmarinOlivoljaEn skvätt citronSaltSvartpepparMarinad till kycklingklubbor:3 msk japansk soja1 msk chilisås1 tsk rosmarin1 tsk oregano1 msk rapsolja1 tsk svartpeppar1 vitlöksklyftaGör så här:Sätt på ugnen på 225 grader. Blanda ingredienserna till marinaden och pensla/blanda med kycklingklubborna. Hacka alla grönsaker och placera dem i en långpanna med bakplåtspapper. Ringla över olivolja, citron, salt och peppar. Lägg kycklingklubborna ovanpå grönsakerna.Denna syn gör mig glad i hjärtat Grädda i mitten av ugnen i 35-40 minuter, eller tills kycklingen har en innertemperatur på 82 grader.Njut av en härlig och enkel middag 😋.