Vegetariska biffar är goda. Jag tycker om broccolibiffar men vet om att det inte skulle uppskattas av barnen. Däremot tycker dom om rödbetsbiffar och kikärtsbiffar. Och just idag käkar vi grönsaks & kikärtsbiffar! Om jag hade bredare kunskap inom vegetarisk mat och näringsinnehåll hade jag velat äta mer vegetariskt. Just nu är jag lat och nöjer mig med att äta vegetariskt några gånger i veckan! För ca fyra portioner grönsaks & kikärtsbiffar behöver du: 2 förpackningar kokta kikärtor 300 gram kokt potatis 2 Morot 2 Ägg 1/2 Purjolök 1 dl Vetemjöl 1 vitlöksklyfta 1 dl quinoafrön Persilja Salt Olja/smör till stekning Gör såhär: Hacka potatis och koriander. Strimla purjolöken, riv morot och pressa vitlök. Mixa potatis, kikärtor och vitlök i en mixer/med en matberedare. Tillsätt ägg, mjöl och quinoafrön. Mixa till en slät smet och addera purjolök, morot, persilja och salt. Forma biffarna och stek i ca fyra minuter per sida i en stekpanna (stek till ytan blir knaprig). -Vi äter biffarna med couscous , rödkål & fetaostsallad med såser i massor från Zeina😋