Jobbat mycket hemifrån denna vecka. Egentligen hade fil och smörgås funkat som lunch men det är inte hållbart. Samtidigt som jag tycker att det är urtrist att käka ensam/prioriterar tid till att arbeta istället för att laga mat på dagtid. -Du kanske också har dagar hemma? Drivet eget, studerar, är föräldraledig eller sjukskriven? Här kommer då ett recept på goda, gröna lunchmuffins! Går utmärkt att lägga in i frysen och värma =) För ca 10 små eller 6 stora muffins behöver du: 6 ägg 1 dl naturell kvarg/yoghurt 1 vitlöksklyfta 200 g champinjoner 1 purjolök 200 g broccoli 100 g grönkål Timjan Salt Olja Gör såhär: Sätt på ugnen på 175 grader. Vispa ihop ägg, kvarg, timjan och salt. Pressa vitlöken, hacka svamp, purjolök, broccoli och grönkål. Börja med att fräsa purjolöken i en stekpanna med olja, tillsätt sedan resten utav grönsakerna. Fräs i ca fem minuter och smaksätt med salt. Använd en muffinsplåt (om du har det annars funkar det bra med muffinsformar) och smörj in plåten med olja. Dela upp de frästa grönsakerna i plåten och häll sedan på omelettsmeten. Grädda i ugnen i ca 20 minuter😋 Fun fact om ägg: -Du kan med hjälp utav ägg faktiskt få ett hälsosammare hår Ägg innehåller svavel som är en viktig komponent i all kroppsvävnad (inklusive hud, hår och naglar). Och var inte rädd för äggulan. Den innehåller både protein och fett och är dessutom rik på vitaminer. Bland annat solskensvitaminet D☀️ Hur äter du helst dina ägg?