<p style="text-align: center"><em>Buljong:</em><br /> <strong>2 l vatten</strong><br /> <strong>5 msk kycklingfond, koncentrerad</strong><br /> <strong>50 g ingefära</strong><br /> <strong>1 st citrongräs</strong><br /> <strong>1 kanelstång</strong><br /> <strong>1 st stjärnanis</strong></p> <p style="text-align: center"><em>Frikadeller:</em><br /> <strong>300 g fläskfärs</strong><br /> <strong>1 tsk salt</strong><br /> <strong>0,5 tsk räkpasta, finns i asiatiska butiker</strong><br /> <strong>0,5 st riven lök</strong><br /> <strong>1 st vitlöksklyfta, riven eller pressad</strong><br /> <strong>2 msk potatismjöl </strong><br /> <strong>0,5 msk vatten</strong></p> <p style="text-align: center"><a href="http:https://ls-static.bonniernews.se/_amelia_/4497/2013/11/IMG_0250-1.jpg"> </a></p> <p style="text-align: center"><em>Tillbehör:</em><br /> <strong>450 g kycklinglår, urbenade</strong><br /> <strong>250 g risnudlar</strong><br /> <strong>200 g pak choi</strong><br /> <strong>6 st salladslökar</strong><br /> <strong>1 knippa pepparfrukter. T.ex. thai chili eller spansk peppar</strong><br /> <strong>2 st lime</strong><br /> <strong>1 nypa koriander, färsk</strong><br /> <strong>1 st fisksås</strong></p> <p style="text-align: center"><strong>Tillagning:</strong></p> <p style="text-align: center">* Häll vatten och kycklingfond i en kastrull. Lägg i skivad ingefära, strimlad citrongräs, kanelstång och stjärnanis. Koka upp och låt sjuda under lock i ca 10 minuter.</p> <p style="text-align: center">*Blanda färsen med salt, räkpastan, riven lök och vitlök, potatismjöl och vatten. Forma små bollar med händerna.</p> <p style="text-align: center">*Lägg färsbollarna i den sjudande buljongen och låt dem sjuda i ca 10 min. Ta upp dem med en slev och lägg dem åt sidan.</p> <p style="text-align: center">*Skär kycklingköttet i mindre bitar. Koka det i amma buljong i ca 10 minuter. Lägg även kycklingen undan när det sjudat klart. Sila buljongen genom en finmaskig sil.</p> <p style="text-align: center">*Koka nudlarna i vatten enligt anvisningarna. Gör i ordning tillbehören i olika skålar. Skölj pak choi, strimla salladslökarna och chilin, skär lime i klyftor och hacka koriander.</p> <p style="text-align: center"><a href="http:https://ls-static.bonniernews.se/_amelia_/4497/2013/11/IMG_0247-1.jpg"> </a></p> <p style="text-align: center"><a href="http:https://ls-static.bonniernews.se/_amelia_/4497/2013/11/IMG_0248-1.jpg"> </a></p> <p style="text-align: center"><a href="http:https://ls-static.bonniernews.se/_amelia_/4497/2013/11/IMG_0251-1.jpg"> </a></p> <p style="text-align: center"><a href="http:https://ls-static.bonniernews.se/_amelia_/4497/2013/11/IMG_0253-1.jpg"> </a></p> <p style="text-align: center"><a href="http:https://ls-static.bonniernews.se/_amelia_/4497/2013/11/IMG_0255-1.jpg"> </a></p>