Jag BESTÄMDE mig i början utav veckan att jag SKA lära mig att pochera ägg! Hemligheter som jag läst mig till för att lyckas med att pochera ägg är att välja så färska ägg som möjligt, och att en stund innan pocherandet ställa fram äggen så att dom hinner bli rumstempererade. Under min fritid har jag tittat på filmer på youtube, jämfört olika tekniker & landade i att testa denna: -Häll i en msk ättika i ett litet glas och knäck ägget i glaset. Låt ägget stå och dra sig i ca 3-5 minuter. -Koka upp en liter vatten och 1 tsk salt i en liten kastrull. Sänk värmen så att kokningen avstannar. Rör i vattnet så att det bildas en virvel & häll ned ägget där. -Lyft upp ägget med en hålslev efter ca 2-3 minuter. Ägget blev HELT perfekt & las direkt på dagens lunch: Frästa grönsaker & mathavre med pocherat ägg😍 Hur gott såg inte detta ut? Och kändes passande såhär till påsk! För ca 4 portioner behöver du: Mathavre 4 morötter 4 rödbetor 100 gram grönkål 4 ägg 1 liter vatten 1 msk ättika Salt Svartpeppar Kokosolja -Toppa salladen med nötter om du vill! Gör såhär: Koka mathavren enligt anvisningarna. Skala morötter (jag använde mig utav en sådan här för att få ”morots-spagetti) & hacka både morötter och rödbetor. Fräs morötter, rödbetor, mathavre i stekpannan tills de har fått en fin färg. Addera grönkålen och fräs i ytterligare 2-3 minuter. Salta & peppra och lägg upp den frästa mixen på en tallrik. Toppa med pocherat ägg😋