Fisken för veckan. Visserligen varierar vi recepten men egentligen följer vi alltid samma mönster i veckans middagar. Kött (oftast köttfärs), kyckling, vegetariskt, olika kolhydrats & fettkällor, grönsaker, mejerier och fisk. Något jag aldrig har testat att laga själv är fiskgratäng och med facit i hand förstår jag inte varför. Det var inte alls sådär svårt som jag hade en förutfattad mening om, dessutom är det gott och roligt att äta middagen ur en samlad gratäng! Vågar påstå att jag lyckades överträffa mina egna förväntningar kring den här rätten- Satan så gott! För fyra portioner av Pulkans fina fiskgratäng för nybörjare behöver du: 4 laxfiléer 1 kg potatis 250 gram fryst bladspenat 2 äggulor 2 dl créme fraiche 2 tsk fiskbuljong 1 dl riven parmesanost 1 citron Olivolja Salt Vitpeppar Svartpeppar Gör såhär: Sätt på ugnen på 225 grader. Tina bladspenat och skala potatis, skär potatisen i mindre bitar och koka potatisen. Krossa kokad potatis och blanda i två äggulor , hälften av parmesanen och krydda med salt och vitpeppar. Ställ potatismoset åt sidan. Koka ihop crempa, fiskfond och saften av en citron. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner hackad gräslök och ställ såsen åt sidan. Smörj en ugnsfast form med lite olivolja och spritsa potatismoset längst sidorna. Krama ur vätskan ur spenaten och salta i en bunke innan du lägger spenaten i botten på den ugnsfasta formen. Lägg laxen ovanför spenaten och häll på såsen. Täck fiskgratängen med resterande parmesanost och gratinera i mitten utav ungen i 15 minuter. 😋😋😋😋😋