<p class="p3"><span class="s2">I helgen bakade vi en extra kladdig kladdkaka till Leonores kalas. Hon är inte förtjust i tårta utan kladdkaka är det som gäller. </span></p> <p class="p3"><span class="s2">Hemligheten till en extra kladdig kladdkaka är dubbelsats. Den här vart perfekt. </span></p> <p class="p3"><strong><span class="s2">För ca 16 bitar behöver du: </span></strong></p> <p class="p3"><span class="s2">Smör till formen</span></p> <p class="p3"><span class="s2">Ströbröd till formen</span></p> <p class="p3"><span class="s2">200 g smör</span></p> <p class="p3"><span class="s2">4 st ägg</span></p> <p class="p3"><span class="s2">5 dl strösocker</span></p> <p class="p3"><span class="s2">6 msk kakao</span></p> <p class="p3"><span class="s2">4 tsk vaniljsocker</span></p> <p class="p3"><span class="s2">3 dl vetemjöl</span></p> <p class="p3"><span class="s2">2 krm salt</span></p> <p class="p3"><strong><span class="s2">Gör såhär: </span></strong></p> <p class="p3"><span class="s2">Sätt ugnen på 200 grader och smörj och bröa en form. Smält smöret i kastrull och låt svalna. Vispa ihop ägg och socker. </span></p> <p class="p3"><span class="s2">Blanda kakao, vaniljsocker, vetemjöl och salt i en bunke och rör ner i äggblandningnen.</span></p> <p class="p3"><span class="s2">Tillsätt det smälta smöret och blanda försiktigt ihop till en jämn smet och häll sedan över smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i ca 10-15 minuter (öka eller minska tiden vid behov beroende på hur kladdig du vill ha den).</span></p> <p class="p3"><span class="s2"> </span></p>