Vi har bytt ut vanlig havregryn mot ”Havregryn Steel Cut” - som ger en fylligare havregrynsgröt! Steel cut har blivit populärt och det är egentligen tillvägagångssättet som skiljer sig. Havrekärnorna görs inte till grym (som traditionell havregryn) utan klipps istället. Detta resulterar till att att gröten får ett helt annat tuggmotstånd. Gröten känns nu grövre men vi kokar upp gröten med mjölk så den har fortfarande en krämig konsistens. Steel cuts gröt ger: -Ett högre fiberinnehåll Fibrer fyller en viktig funktion i våra kroppar, men studier visar att vi faktiskt är dåliga på att få i oss tillräckligt med just fibrer. Fibrer stimulerar bland annat tarmfloran och är bra för en trög mage. Vi kickade igång denna måndag med god gröt gjord på just Steel Cut och denna gröt håller man sig mätt på- LÄNGE?? För fyra portioner: 6 dl Steel Cut 6 dl vatten 6 dl mjölk Blanda grynet i en kastrull och rör om. Jag brukar aldrig hälla med all vätska samtidigt utan jag rör om och tillsätter lite hela tiden. -& tips på världens BÄSTA grötkrydda Är denna från Kockens med smak av kanel, kardemumma och ingefära?