Tisdagar, onsdagar och torsdagar är knepiga dagar för oss. Barnens aktiviteter överlappar varandra och tiden blir kort. Mycket utav den anledningen lagar vi dubbelsats för att få matrester som underlättar middagen dagen efter. Den här supergoda tacogratängen är en familjefavorit. Det bästa med gratängen är att den nästan blir ännu godare dagen efter! Tacogratängen som kommer att göra att du fixar tacofredag i minst sju år till (😂). För 6-8 portioner behöver du: 1 kilo köttfärs 2 påsar med tacokrydda 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 burk tacosås 3 dl créme fraîche 200 gram färskost 150 gram riven ost Cocktailtomater 2 msk soja 1 msk paprikapulver Salt Peppar Smör/olja att steka i Gör såhär: Sätt på ugnen på 225 grader. Hacka löken, pressa vitlöken och stek tills det har mjuknat. Addera köttfärsen, stek med tacokrydda och blanda i tacosåsen. Smaka av med soja, salt och peppar. Fyll en ugnsfast form med den färdigstekta tacofärsen och ställ åt sidan. Blanda crempa, färskost, ost och paprikapulver i en bunke. Bre på oströran över tacofärsen i den ugnsfasta formen och toppa med halverade cocktail tomater. Låt gratängen stå i mitten utav ugnen i 25-30 minuter. -Servera med smarriga tillbehör😋