<p class="p3"><span class="s2">Jag har alltid burkar med tonfisk i skafferiet. Dom har räddat många luncher genom åren. Men också middagar!</span></p> <p class="p3"><span class="s2"> </span></p> <p class="p3"><span class="s2">Den här tonfiskgrytan är verkligen supergod och slukas både utav vuxna och barn. Den går dessutom fort att tillaga. </span></p> <p class="p3"><strong><span class="s2">För fyra portioner behöver du: </span></strong></p> <p class="p3"><span class="s2">2 burkar med tonfisk </span></p> <p class="p3"><span class="s2">1 purjolök </span></p> <p class="p3"><span class="s2">1 paprika </span></p> <p class="p3"><span class="s2">1 klyfta vitlök </span></p> <p class="p3"><span class="s2">3 dl créme fraîche </span></p> <p class="p3"><span class="s2">3 dl matlagningsgrädde </span></p> <p class="p3"><span class="s2">1 hönsbuljongtärning </span></p> <p class="p3"><span class="s2">Curry</span></p> <p class="p3"><span class="s2">Salt </span></p> <p class="p3"><strong><span class="s2">Gör såhär: </span></strong></p> <p class="p3"><span class="s2">Strimla purjolök, hacka paprika och krossa vitlöksklyftan. Stek allt i en gryta tills att löken mjuknat. Tillsätt crempa, matlagningsgrädde, hönsbuljong, curry och salt. Låt grytan sjuda i 10-15 minuter och smaka av om det behövs mer kryddor. Vänd till sist ner tonfisken och servera grytan förslagsvis med ris </span><span class="s3">😋</span><span class="s2">.</span></p> <p class="p3"><span class="s2"> </span></p>