Den här veckan är vi i behov av lättlagade middagar. Aktiviteterna avlöser varandra och Hugo har en kaosartad arbetsvecka där arbetstiderna sträcker sig över kvällstid. Lättlagat behöver dock inte betyda tråkigt. Mitt tips är att laga grytor och dubblera antal portioner för att få maten att räcka även till nästkommande dag. Som t.ex. en lättlagad lövbiffsgryta… Mustig, god och varm. Precis så som man önskar en gryta såhär års! För fyra portioner behöver du: 500 gram lövbiff 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor 1 msk smör 2 msk tomatpuré 3 dl vatten 1 dl matlagningsgrädde 3 msk kalvfond 1 msk soja Salt & peppar Gör såhär: Skär löken, vitlöken och lövbiffen i mindre bitar. Stek löken och vitlöken i smör i en gryta tills de mjuknat och fått fin färg. Rör i tomatpuré och stek i ca en minut innan du adderar vatten, grädde, fond och soja. Låten såsen koka upp i 5-10 minuter. Stek köttet separat och krydda med salt och peppar. Blanda ner köttet i grytan och garnera med persilja om du vill. Servera med t.ex. ris, pasta eller pressad potatis 😋.