Vi hade en bakdag tillsammans med min mormor. Dom gjorde finska julstjärnor och jag bakade en riktigt saftig och god citron & vallmokaka. Sedan den ljuvliga citronpastan har jag fått lite dille på just citron. Eller jag har alltid gillat citron. Kakan vart oemotståndligt god och jag kommer definitivt baka den igen. & då toppa den med glasyr. Detta behövs: 200 g rumsvarmt smör 2 dl strösocker 3 ägg 2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver ½ tsk salt 2 citroner 3 msk vallmofrön 1 dl vispgrädde Gör såhär: Sätt på ugnen på 175 grader. Vispa rumstempererat smör med sockret med en elvisp. Knäck ner ett ägg i taget under omrörning. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en egen skål. Sikta mjölblandningen ner i smeten i omgångar. Riv skalet från citronen, pressa ut saften och addera alltsammans i smeten tillsammans med vallmofrön och vispgrädde. Häll i smeten i en bakplåtspappersklädd brödform och grädda mitt i ungen i 45 minuter😋.