När vi köper hem thaimat brukar jag alltid ta en Kyckling Cashew utan cashew. En gång vart jag magsjuk efter att ha ätit flygande Jakob (ni vet rätten med kyckling, banan och jordnötter). Det här var länge sen men sedan den magsjukan har jag sjukt svårt med nötter i mat. Det var bara för några år sen som jag till slut kunde äta nötter precis som dom är men vill absolut inte ha det i maten. -Så idag blev det en Kyckling Cashew utan cashew! Det är himla smidigt att laga wok i vardagen. Och en ypperlig rätt att få i barnen och sig själv lite extra grönsaker. När jag tänker efter är en wok faktiskt den optimala vardagsmaten! Tiden är knapp och efter hämtningen vill jag hellre spendera tiden med familjen än att stå i köket. Just idag gjorde jag en dubbelsats av woken för att det ska underlätta imorgon. Onsdagar är aktivitetsdag och då är det skönt att ha någonting färdigt som bara kan väntas. För fyra portioner behöver du: 500 g kycklingstrimlor 1-2 msk röd currypasta rapsolja 2 gul lök 2 klyfta vitlök 1 msk färsk ingefära 1 röd paprika 1 gul paprika 1 dl ostronsås 1 msk vitvinsvinäger 65 g färska spenatblad Salt Gör såhär: Finhacka lök, ingefära och vitlök. Strimla paprika och lägg grönsaker åt sidan. Hetta upp en wok panna och stek kycklingen i olja på hög värme i currypasta. Salta kycklingen och häll ned lök, vitlök, ingefära och paprika. Fräs alltsammans och addera ostronsås och vitvinsvinäger. Vänd i färsk spenat och servera Kyckling Cashew utan cashew med ris😋.