På lördag är det äpplets egna dag så vad passar inte bättre att baka än en knäckig äppelpaj? Givetvis bakar jag med svenska äpplen. Fira äpplets dag med denna goda äppelpaj som bakgurun Camilla Hamids tagit fram receptet till. Busenkel och magiskt god med smak av kolaäpplen! För 8 portioner behöver du: Fyllning: 8 små eller 4 stora äpplen 3/4 dl strösocker 2 msk brun farin strösocker 3 tsk malen kanel 3 tsk malen kardemumma 4 msk potatismjöl eller majsstärkelse Smuldeg: 175 gram smör 2 dl strösocker 3 dl havregryn 1,5 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 2 krm salt 0,5 dl ljus sirap Gör såhär: Sätt på ugnen på 175 grader. Skala, kärna ur och skär äpplena i mindre bitar och blanda med resten utav ingredienserna till fyllningen. Häll ned äppelfyllningen i en ugnssäker pajform. Smält smöret till smuldegen i en kastrull på låg värme. Blanda socker, havregryn, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke. Tillsätt smör och sirap och rör ihop till en smuldeg. Fördela smuldegen över äppelfyllningen. Grädda pajen i mitten utav ugnen i 30-40 minuter. Min vart PERFEKT knäckig... & mjuk och god inuti Servera direkt varm eller ställ i kylen och servera kall senare med vaniljglass eller vaniljsås 😋😋😋😋.