Som jag letade efter ett recept med bak i långpanna nu inför jul. Först var jag inne på något som innefattade saffran men blev nedröstad av tre chokladälskare. Det vart istället ljuvlig, busenkel kolabrownie som tjejerna i princip bakade själva. För ca 40 bitar behöver du: Brownie: 400 g mörk choklad 175 g smör 5 ägg 4,5 dl brun farin 1 krm vaniljpulver 1 tsk salt 1,5 dl vetemjöl Kolatäcke: 50 g smör 1,5 dl strösocker 1,5 dl vispgrädde 3/4 dl ljus sirap 2 tsk flingsalt Gör såhär: Sätt ugnen på 175 grader. Smält den mörka chokladen och smöret i en skål över ett vattenbad. Ställ den åt sidan och låt chokladen svalna när den har smällt. Vispa ägg, farinströ, vaniljpulver och salt pösigt med elvisp. Tillsätt den smälta chokladen under omrörning. Sikta ner mjölet i omgångar och rör till en jämn smet. Häll brownie över botten och grädda i mitten av ugnen i 30-35 minuter, den ska vara lite kladdig. Ta sedan ut kakan och låt den svalna. Kolatäcke: Koka upp smör, socker, grädde och sirap i en kastrull på medelvärme under omrörning. När den har önskad konstisens, häll över kolan på brownien och bre ut till Häll kolan över brownien och bre ut till ett jämnt lager. Strö över flingsalt och ställ in i kylen. Ta ut minst en timme före servering. Ser ni hur kladdig den blev? 😋