Ätit bananbröd på flera olika caféer och tycker att det är allra godast att äta det som det är. Har LÄNGE velat testa att baka det populära dessertbrödet 🍌 Med jordnötssmör😋 -& det kändes lägligt efter att jag tog emot ett karantän-bud från Nicks! Bytte ut sockret i receptet på bananbrödet till det här, Nicks ”Use like sugar”. TACK Nicks! Och det är precis som det låter! Ett sötningsmedel som både smakar och används som socker. Här är ytterligare två produkter från Nicks om man önskar att baka utan socker. Recept för det barnsligt goda bananbrödet: 100 gram rumsvarmt smör 3,5 dl vetemjöl (Ha lite extra smör & mjöl till formen) 2 dl socker (detta bytte jag ut mot Nicks Use like sugar) 5 mogna bananer 2 ägg 1 tsk bakpulver 0,5 tsk salt Gör såhär: Sätt på ugnen på 200 grader. Smöra & mjöla en brödform. Mosa fyra av bananerna. Elvispa smör och socker poröst. Lägg till ägg och fortsätt vispa, sedan de mosade bananerna. Blanda ner mjöl, bakpulver och salt och rör allt till en slät smet. Häll ned smeten i brödformen och halvera den sista bananen och lägg på smeten med snittsidan uppåt. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter -Perfekt till helgens frukost! 😋