Testade ett nytt allt-i-ett recept på kyckling med ris som vart SÅÅÅ gott! Riset drog till sig så många goda smaker. Perfekt rätt att laga i vardagen. & det vart nästan godare dagen efter. Detta behöver du för 4-6 portioner: 1 kg kyckling (jag tog filé) 1 gul lök 3 msk olivolja 2 msk hackad persilja 1,5 dl krossade tomater Salt 1 tsk grillkrydda 1/2 tsk svartpeppar 4 dl basmatiris 10 dl vatten 1 hönsbuljong Gör såhär: Sätt på ugnen på 200 grader. Lägg kycklingen i en ugnsfast form. Hacka lök och persilja och höll över kycklingen. Addera krossade tomater, salt, grillkrydda och svartpeppar. Blanda kycklingen väl i marinaden och grädda mitt i ugnen i 25 minuter. Skölj riset i ljummet vatten några gånger. Låt riset stå i vattnet i ca 15 minuter och sila därefter av. När kycklingen är klar, placera kycklingen på ett tallrik bredvid. Lägg i riset den ugnsfasta formen och häll över en liter kokande vatten med hönsbuljong i. Rör om och se till att vattnet täcker riset. Lägg tillbaks kycklingen på toppen och grädda i mitten utav ugnen i ca 30 minuter. Klart! Servera med en god sallad och tzatziki 😋.