<p class="p1"><span style="font-size: inherit;"><br /> Alexandra Bring made us do it…</span></p> <p class="p1"><span style="font-size: inherit;"> </span></p> <p class="p3"><span class="s2">Det här receptet på stora och saftiga köttbullar är bland det godaste jag har ätit. Jag har alltid tyckt om ”Lady & Lufsen” pasta och extraroligt var att laga maten tillsammans med Molly. Hon var med i alla moment. Hackade, knodaade, hällde och provsmakade.</span></p> <p class="p3"><span class="s2"> </span></p> <p class="p3"><span class="s2">Molly har ett genuint intresse för att hjälpa till med matlagning och vi startade efter lunch. Såsen stod alltså och puttrade i flera timmar. När vi väl käkade middag var Molly stolt som en tupp och Hugo lovordade maten gång på gång. </span></p> <p class="p3"><strong><span class="s2">Du behöver: </span></strong></p> <p class="p3"><strong><span class="s2">Tomatsås: </span></strong></p> <p class="p3"><span class="s2">4 schalottenlök</span></p> <p class="p3"><span class="s2">4 vitlöksklyftor </span></p> <p class="p3"><span class="s2">5 burkar hela skalade tomater </span></p> <p class="p3"><span class="s2">1 burk créme fraîche med smak av tomat och basilika </span></p> <p class="p3"><span class="s2">3 st grönsaksbuljong </span></p> <p class="p3"><span class="s2">En skvätt grädde</span></p> <p class="p3"><span class="s2">Salt & peppar </span></p> <p class="p3"><strong><span class="s2">Stora köttbullar: </span></strong></p> <p class="p3"><span class="s2">1 kg köttfärs </span></p> <p class="p3"><span class="s2">4 schalottenlök </span></p> <p class="p3"><span class="s2">2 pressade vitlöksklyftor</span></p> <p class="p3"><span class="s2">1 paket ricotta </span></p> <p class="p3"><span class="s2">2 ägg</span></p> <p class="p3"><span class="s2">4 msk ströbröd </span></p> <p class="p3"><span class="s2">Salt och peppar </span></p> <p class="p3"><strong><span class="s2">Tillbehör: </span></strong></p> <p class="p3"><span class="s2">Pasta & sallad</span></p> <p class="p3"><span class="s2"><strong>Gör såhär:</strong> Hacka lök och vitlök till tomatsåsen och fräs i en kastrull. Häll i burkar med tomat, crempa, grönsaksbuljong, grädde, salt och peppar. Låt såsen koka upp medan du fortsätter med köttbullarna. </span></p> <p class="p3"><span class="s2">Blanda hackad lök, pressad vitlök, köttfärs, ricotta, ägg, ströbröd, salt och peppar i en bunke. Knåda till en väl blandad smet och forma stora köttbullar. Lägg ner köttbullarna så att dom täcks utav tomatsåsen, sätt på locket och låt koka i minst 30 minuter.</span></p> <p class="p3"><span class="s2"> </span></p>