När jag såg @yayanaomi dela det här receptet sparade jag det direkt! Älskar inspirationen som branschkollegor delar och vi i familjen Rosas har fått en ny favoritmiddag. Tack Johanna för receptet! Kycklingen i gräddsås var busenkel att laga. Det tar en liten stund med ugnen gör jobbet. För fyra portioner behöver du: 800 gram kycklingfilé 5 dl matlagningsgrädde 9 msk kinesisk soja 3 msk sötstark senap 400 gram potatis Salt Olivolja Gör såhär: Sätt på ugnen på 250 grader. Skär potatisen i klyftor och lägg i en ugnsfast form. Ringla över olivolja och salt och låt stå i ugnen i ca 45 minuter. Marinera kycklingen med tre msk soja och placera i en ugnsfast form. Placera kycklingen i ugnen i 15 minuter. Häll en halv deciliter vatten på kycklingen och sänk temperaturen till 175 grader. Sätt en termometer i kycklingen och låt den stå i ugnen tills den nått 72 grader. Blanda matlagningsgrädde, resterande soja och sötstark senap i en kastrull. Smaka av med salt. Skär upp kycklingen och häll över gräddsåsen. Vi åt kycklingen och potatisen med lingonsylt, smörgåsgurka och sallad 😋.