Lucka nummer två i Johanna Kajsons julkalender handlade om maträtter man lagat för första gången under 2020. När jag tittar tillbaka i mitt recept arkiv kan jag konstatera att det mesta jag lagar är just för allra första gången. Mitt intresse för matlagning har växt sig starkare och jag har lyxen i att ha en familj som behöver matas varje dag- Så mitt intresse får utlopp! Här kommer 7 maträtter som jag lagade för första gången under 2020 och som blivit årets favoriter: -Barnsligt god bakad gröt med smak av vanilj och jordgubb Kanske dags att testa en bakad gröt med smak av saffran? 💛 -Nice cream med maxad sommarkänsla -Halloumi stroganoff med smak av tomat och basilika -Emilio Ingrossos lyxiga Carbonara Sedan han genomförligt visade hur han gör sin Carbonara gör jag likadant! -Barnsligt gott bananbröd utan socker Det här måste jag genast testa att göra igen fast med saffran! -Bakade havrebowls med krämig kvarg Mitt genom tidernas bästa samarbete var när jag i våras gjorde dom här mumsiga havrebowlsen med Lindahls kvarg. -Kanelbullesnittar Av allt jag har bakat i år måste jag nog säga att dessa kanelbullesnittar är min favorit. Dels för att det var enkla att göra men också för att jag har en förkärlek till kanelbullar.