I den här rätten fanns två utmaningar. Jag har aldrig tillagat gnocchi förut och jag har svårt för kyckling i tomatsås. Vi uppmuntrar alltid våra barn till att smaka, och tycker man inte om någonting är det helt ok. ”Det absolut värsta är att vi får ringa och beställa thaimat”. Men.. Det vart skitgott! Varför har jag inte gjort gnocchi förut? Jag var tvungen att googla mig fram till vad gnocchi faktiskt är: Gnocchi är en pastaliknande klump av potatis som ursprungligen kommer från norra Italien. Tycker du om gnocchi? För fyra portioner Gnocchi med kyckling i tomatsås behöver du: 500 gram kyckling i strimlor 1 gul lök 1 konservburk körsbärstomater 1 dl vatten 1 tärning kycklingbuljong 1 påse bladspenat 500 gram färsk gnocchi Salt Peppar Olivolja Gör såhär: Stek kycklingen och krydda med salt och peppar. Tillsätt hackad lök och låt det fräsa i några minuter. Tillsätt tomat vatten och en tärning buljong och låt grytan puttra under lock i ca 30 minuter tills kycklingen blivit riktigt mör. Lyft av locket och låt grytan puttra i ytterligare 10 minuter. Koka gnocchi enligt anvisningar och stek sedan i en stekpanna. Blanda i stekt gnocchi och färsk spenat i kycklinggrytan.