Vad roligt att se ert engagemang gällande vårt blivande bistrokök! Ser både ris och ros bland kommentarerna så tänkte svara på de återkommande frågorna nedan. -Vad betyder bistrokök? Det är egentligen bara vårt arbetsnamn för den känsla vi vill skapa/komma åt i köket. Idag är köket vitt med mycket marmor, och just marmor är ett klassiskt inslag i ett bistrokök. Vår tanke är att med enkla medel höja köket. Vi vill inte göra massiva förändringar utan tänker att vi utgår från hur det redan ser ut så det vore oerhört dumt att inte ta tillvara på den befintliga marmorn och spinna vidare på bistro! Andra klassiska inslag i ett bistrokök är mässing. Vi har idag mässing i handtagen och i kökshon. Glashängare från taket tillkommer ovanför köksön, för att få bort vitrinskåpet och skapar plats till köksön. Glasrack är ett sätt att skapa härligt ”häng i baren” känsla. Som på café/bistrokänsla! Vill du läsa mer om detaljerna som sätter stilen för ett bistrokök kan du klicka HÄR -Tankar gällande placeringen på köksön Meley visade oss flera alternativ, och bland kommentarerna ifrågasattes vårt val. Ett alternativ som inte riktigt matchade det vi faktiskt önskar med köksön Vår tanke är att bjuda in till köket. Skapa ytterligare en social plats och i det här alternativet kändes det som att man skulle hamna alldeles för långt bort. Vi får helt enkelt enas i att smaken är som baken. Vissa av er kanske hade föredragit placeringen på köksön likt den på ritningen ovan men inte vi. Vi vill bjuda in till köket och föredrar alternativet nedan👇🏼 -Materialval & färg Igår var jag och Meley i STENDRÖMMEN hos Cosentino! Vi kikade på alternativ till köksöns bänkskiva. Den marmorn vi redan är väldigt grå så vi vill bryta av med en ljusare skiva. Beslut togs och det landade i en Silestone (tåligare än marmor) fast med en känsla av marmor Dom vita luckorna i köket ska sprayas till grått, och väggar ska kaklas i vitt kakel. Tror verkligen att resultatet kommer att bli GRYMT och kan knappt bärja mig till att få uppleva resultatet. Det här projektet med köket känns verkligen som en livlina nu när mycket runtomkring känns oerhört tufft. Blev också himla glad när jag hittade den här Vi är som sagt inne på att också skapa ett unikt matbord i sten och jag föll verkligen för plattan ovan. Kan ni se ett matbord i det materialet? Här kommer ytterligare en fråga från mig, till er! Vi hade snöat in oss på att vi vill ha ett runt matbord... tills att en vän med ett runt matbord berättade om hennes upplevelse. Dom är precis som oss fyra i familjen och hon upplever det svårt med ett runt matbord. Att det skapar ett märkligt avstånd och att dom aldrig riktigt vet hur dom ska sitta. Små barn vill gärna sitta bredvid (såklart) och ska man då sitta alla fyra på ena kortsidan? Vi hade tänkt ett massivt, runt matbord med åtta sittplatser. Nu när vi har möjligheten att själva skapa ett unikt matbord med en vacker stenyta vill vi tänka till. Det är ett matbord vi förhoppningsvis kommer att kunna ha livet ut. -Hur är er upplevelse av ett runt matbord? Bör vi tänka om och istället köra på ett traditionellt rektangulärt? 🤔