<p class="p2"><span class="s2">Det har blivit lite av en tradition att äta vegetariskt på onsdagar. Det är min och Mikaelas arbetsdag och hon är vegetarian. </span></p> <p class="p2"><em><span class="s2">Igår gjorde vi en varm kikärtssallad… </span></em></p> <p class="p2"><span class="s2">& den vart ljuvlig! Kikärtor är faktiskt ett väldigt proteinrikt livsmedel så tips, tips, tips till dig som också vill käka mer grönt. </span></p> <p class="p2"><span class="s2"> </span></p> <p class="p2"><strong><span class="s2">För fyra portioner behöver du: </span></strong></p> <p class="p2"><span class="s2">Bulgur </span></p> <p class="p2"><span class="s2">Grönsaksbuljong </span></p> <p class="p2"><span class="s2">2 paprikor </span></p> <p class="p2"><span class="s2">4 tomater </span></p> <p class="p2"><span class="s2">2 rödlök </span></p> <p class="p2"><span class="s2">100 gram spenat </span></p> <p class="p2"><span class="s2">1 vitlöksklyfta</span></p> <p class="p2"><span class="s2">Bladpersilja </span></p> <p class="p2"><span class="s2">2 paket kikärtor </span></p> <p class="p2"><span class="s2">2 paket halloumi </span></p> <p class="p2"><span class="s2">1 förpackning gräddfil </span></p> <p class="p2"><span class="s2">Salt </span></p> <p class="p2"><span class="s2">Peppar</span></p> <p class="p2"><span class="s2">Olja</span></p> <p class="p2"><span class="s2"> </span></p> <p class="p2"><strong><span class="s2">Gör såhär: </span></strong></p> <p class="p2"><span class="s2">Koka bulgurn efter anvisningar och ställ åt sidan. Sätt på ugnen på 220 grader. Tärna paprika & tomat och skölj kikärtorna. Placera allt på en plåt med och krydda med valfria kryddor, olivolja, salt och peppar. Baka i ugnen i ca 15 minuter.</span></p> <p class="p2"><span class="s2"> </span></p> <p class="p2"><span class="s2">Skiva rödlöken tunt och stek på medelhög värme i stekpannan i fem minuter. Krydda med en nypa socker och salt och ställ löken åt sidan. Skär halloumin och stek även den i stekpannan i 2-3 minuter per sida. </span></p> <p class="p2"><span class="s2"><strong>Dressing</strong>: </span></p> <p class="p2"><span class="s2">Finhacka persiljan och pressa vitlöksklyftan. Blanda allt med gräddfil och smaka av med salt och peppar.</span></p> <p class="p2"><span class="s2"> </span></p> <p class="p2"><strong><span class="s2">Till sist: </span></strong></p> <p class="p2"><span class="s2">Blanda bakade grönsaker, spenat med bulgur . Servera kikärtssalladen i djupa skålar och toppa med halloumi, stekt lök och dressing </span><span class="s3">😋😋😋. </span></p> <p class="p2"><span class="s3"> <br /> </span></p>