Vilken DUNDERMIDDAG jag och Molly levererade igår. Det är mysigt att man hemma kan sno åt sig lite egentid utan att göra en större grej utav det hela. Medan vi lagade mat berättade hon om skolan och kände mig tacksam för min verbala unge. Det känns som att jag via henne hänger med❣️ Här kommer recepten, potatisen tog lite tid men tänker att den sköter sig själv i ugnen i ett par timmar medan ni kör vardagsaktiviteter eller annat. Passar också som en smarrig helgmåltid! Ugnsbakad sötpotatis & fetaostpuré med gräddstuvad spenat och valfritt protein -För ca fyra portioner behöver du: 2 sötpotatisar (stora) 1 paket fetaost 250 gram spenat 1 dl matlagningsgrädde Vitlök Muskot Salt Vitpeppar Gör såhär: Sötpotatis & fetaostpure: Sätt på ugnen på 175 grader. Lägg sötpotatisen hela på en plåt och låt stå i ugn i ca två timmar. Ta sedan ut sötpotatisen och halvera dom, ställ tillbaka i ugnen i 30 minuter. Dra av skalet från potatisen och lägg i en djup skål. Häll i en skvätt grädde, smula ned fetaosten och krydda med salt och vitpeppar. Vi använde en stavmixer men går bra att mosa i en mixer eller för hand. Gräddstuvad spenat: Stek spenaten i en stekpanna. Salta och hacka ned vitlök. När spenaten stekts, häll över i en kastrull. Häll i en dl matlagningsgrädde och krydda med salt och muskot. Låt koka i ca fem minuter på medelhög temperatur med ständig omrörning -Servera med kyckling, fisk, kött eller ja vad du vill! ?