Vi äter en somrig sallad såhär på sommarens sista dag. Vi hoppas på en mild höst, men det känns verkligen som att sommaren är förbi nu. För fyra portioner behöver du: 4 kvistar körsbärstomater Mathavre för fyra 140 gram machésallad 500 g jordgubbar 50 g solroskärnor 300 g halloumi 1 citron Olivolja Havssalt Svartpeppar Tahinidressing: 2 dl yoghurt 1 tsk tahini 1 msk citronsaft Havssalt Svartpeppar Gör såhär: Sätt på ugnen på 225 grader. Pensla körsbärstomaterna med olivolja och salta och peppra. Baka tomaterna i ugnen i ca 12 minuter. Koka mathavren enligt anvisningarna. Skär jordgubbarna i kvarter. Dela halloumi och stek antingen i panna eller grilla på grillen. Rosta solrosfrön. Blanda den kokta mathavren med machésallad som du blandat med citronsaft, olivolja och salt. Dressing: Blanda yoghurten med tahini och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. -Vi stekte också på lite kyckling för att verkligen se till att bli mätta sommar på en tallrik