Mitt samarbete med Kockens fortsätter på instagram under hela hösten och vintern. Det är jätteroligt att få experimentera med deras ”Superkryddor” i recept. -Detta ingår inte i vårt samarbete men vill ändå dela detta goda grötrecept här på bloggen också! För en portion utav min smaksatta havregrynsgröt med ugnsbakade äpplen & vaniljkräm behöver du: 1 dl havregryn 1 dl vatten 1 dl valfri mjölk (jag tycker att havremjölk blir godast till) 1 ägg Kockens Superkrydda med en blandning av kanel, kardemumma och ingefära Salt Ett äpple Mascapone En vaniljstång Gör såhär: Sätt på ugnen på 225 grader. Halvera äpplet och ta ut kärnhuset. Låt stå i ugnen i ca 20 minuter. Blanda vaniljen med mascaponen. Blanda havregryn i en kastrull med vattnet och mjölken. Knäck i ägget när gröten börjar tjockna och smaksätt med Superkryddan. -Toppa gröten med ugnsbakade äpplen och en mascarponekräm med smak av vanilj?