Jag vill fortsätta att välja grönare mat 2018. Jag vill att min kost ska bestå av mindre kött. Det är inte svårt att välja det gröna när det finns fler alternativ men serveras det hamburgare så äter jag det. Grönt, fisk och fågel är det jag äter mest idag. 2018 vill jag äta ännu grönare. Mitt trick är att inte försöka efterlikna kötträtter. Det är inte lika gott med qournfärs i en köttfärssås. Då är det lättare för mig att äta nya rätter och upptäcka nya goda smaker. Att äta simpelt med råvaror som jag tycker om och kombinera det istället. Som kvällens sallad t.ex. För ca fyra personer behöver du: Matvete Babyspenat Oliver 2 avokado Fyra kokta rödbetor 2 paket med Chevré ost Valnötter Olivolja Salt Citron Gör såhär: Lägg spenaten längst ned i ett fat. Häll på oliver. Koka matvete och sprid ut på spenaten. Salta, häll på olivolja och pressa lite citron över. Hacka rödbetorna, smula Chevrén och toppa med valnötter. Små troll som alltid vill upp och sitta på bänken medan maten lagas Vi stekte på lite sparris med vitlök och riven parmesan på