Kvällens middag blir den klassiska husmanskosten kålpudding. Fick någon craving på kål och tänkte först göra kåldolmar men det lät för svårt så då fick det bli kålpudding istället. Det doftar verkligen ljuvligt när man steker vitkålen! För ca 4 portioner behöver du: 1 kg vitkål Olja 2 msk Sirap Salt Peppar 1 gul lök 500 g blandfärs 1 ägg 2 msk japansk soja 1 dl grädde 1 msk kalvfond Gör såhär: Sätt på ugnen på 200 grader. Strimla vitkålen och stek i pannan på hög värme i ca fem minuter. Smaksätt med sirap, salt och peppar. Hacka lök och blanda i en bunke med resten av ingredienserna. Salta och peppra smeten med färs. Smörj en ugnsfast form med smör och häll i hälften av vitkålen. Lägg på färsen, och sedan resterande vitkål. Ställ formen i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Servera med potatis, lingonsylt, sås och sallad?