Vi fortsätter vårt ätande med basen från vår fina, frysta fisk från fiskbilen.se 😋 Idag gjorde jag under dagen en lasagne (med en twist) för att underlätta för oss själva under de kommande eftermiddagarna. Räknar med att vi kommer att ha en hungrig tjej som kommer hem efter fotbollsläget och då är det smidigt att ha en lasagne i kylen som enkelt går att värma på! För ca fyra portioner utav Pulkans läckra lasagne med en twist behöver du: 500 gram spenat 2 pressade vitlöksklyftor 3 msk vetemjöl 7 dl mjölk 1 msk finrivet citronskal 1 msk citronjuice 150 gram fetaost 500 gram skinnfri laxfilé 300 gram lasagneplattor Salt Peppar Smör Gör såhär: Sätt på ugnen på 250 grader. Smörj in en ugnsfast form med smör. Fräs spenaten med vitlöken i en stekpanna i några minuter. Pudra på vetemjöl och häll i mjölken lite i taget under omrörning. Låt stuvningen koka upp och tillsätt citronskal, salt och peppar. Smula ner hälften utav fetaosten i stuvningen. Skär laxen i tärningar och blanda med citronjuice, salt och peppar. Varva lasagneplattor, lax och spenatstuvning i formen. Börja och avsluta med stuvningen och smula på resterande fetaost på toppen. Grädda lasagnen i mitten utav ugnen i 35-40 minuter. Wow- Ny vardagsfavorit! Kombinationen mellan lax, spenat och feta är riktigt riktigt bra //Lax är i sig en vardagsfavorit och rolig att testa nya recept med. Någon av er som sitter på ett roligt recept på just lax?