Gick igång när jag hittade ett recept på glass med smak av min favorit- KANELBULLE Denna gång har jag valt att göra glassen nyttigare. Det går givetvis bra att byta ut kesellan mot grädde, osötad kondenserad mjölk till sötad osv. Väntade spänt på att glassen skulle stelna i frysen och funderade på om denna nyttigare variant kunde tänkas bli lika god och mumsig som vanlig glass. Och svaret är JA- Den blev magiskt god 🙌🏼 För ca en liter glass behöver du: 5 dl kesella 1 dl mandelmjölk /2 ägg 1 burk osötad kondenserad mjölk (hittade på Asian Market) 2 tsk äkta vaniljpulver 1/2 dl Nicks "use like sugar" 3 msk malen kanel Gör såhär: Elvispa ihop kesellan och äggen. Tillsätt den osötade kondenserade mjölken och vaniljpulvret och vispa till en jämn smet. Ta ca en dl utav smeten till en ny skål och blanda smeten med nicks use like suger och kanel. Häll vaniljsmeten i en form och ringla kanelsmeten ovanpå. Dra med en sked så att kanelsmeten blandas ut lite grann. -Garnera med pärlsocker om du vill! Täck formen med plastfolie och låt glassen stå i frysen i minst sex timmar (helst över en natt). Tina glassen i 5-10 minuter innan servering. YAS😋