<p style="text-align: center">Efter visningen så har vi kvar kanske två kg äpplen. Jag skojar inte! Jag är så fruktansvärt trött på äpplen just nu, det känns som man sympatiäter bara för att det inte ska bli dåliga i onödan. Igår efter förskolan så bestämde jag och Molly oss för att göra en äppelpaj för att bjuda familjen på. Eftermiddagsfika när det är som bäst!</p> <p style="text-align: center">Jag älskar smulpajer så självklart vart det en smulpaj med äpple. <em><strong>Du behöver för ca 6 portioner:</strong></em></p> <p style="text-align: center">* 5 st äpplen<br /> * 1 tsk kanel<br /> * 2 tsk socker<br /> * Smör till formen</p> <p style="text-align: center"><em><strong>Smuldeg:</strong></em></p> <p style="text-align: center">125 g smör<br /> 2 dl vetemjöl<br /> 1,5 havregryn<br /> 1,5 dl strösocker<br /> 0,5 tsk salt</p> <p style="text-align: center"><em><strong>Du gör såhär:</strong></em></p> <p style="text-align: center"><strong>1.</strong> Värm ugnen till 225 grader<br /> <strong>2. </strong>Skala och kärna äpplena. Skär i klyftor och lägg i en smord ugnfast form. Strö över kanel och socker, rör om<br /> <strong>3.</strong> Knåda ihop smör, vetemjöl, socker och salt till en smulig massa. Lägg över äpplena och grädda pajen mitt i ugnen i ca 20-25 minuter</p> <p style="text-align: center"><a href="http:https://ls-static.bonniernews.se/_amelia_/4497/2015/01/P1149837-1.jpg"> </a></p> <p style="text-align: center">Jag tycker att det är godast med vaniljsås, vad föredrar du till äppelpaj?</p> <p style="text-align: center"><a href="http:https://ls-static.bonniernews.se/_amelia_/4497/2015/01/P1149841-1.jpg"> </a></p>