Fryst lax, något vi i princip ALLTID har i frysen. I dessa tider där folk bunkrar och mycket mat inte finns att få tag på känns det klokt att utgå från det som man själv redan har. Lax går att variera i massor och är gott i alla dess former. Otroligt tacksamt att ha just fryst lax hemma dom dagar eftermiddagen kör ihop sig och att man är i behov av en snabb middag. Idag åt vi den här läckra laxstroganoffen för första gången, men ABSOLUT inte en sista! Detta behöver du för ca fyra portioner: Ca 500 gram lax 1 stor lök 1 dl gräslök (jag körde på fryst) 2 msk tomatpuré 2 tsk dijonsenap 1 burk creme fraiche (vi hade den med smak av saffran & tomat hemma) Paprikapulver Salt & den här kryddar jag i princip allt vi äter just nu Gör såhär: Skär fisken i tärningar och krydda. Skala och hacka löken. Stek fisken tills de blir genomstekta och ställ sedan undan fisken. Fräs löken och rör ner tomatpuré, senap och crempa i pannan (häll på lite vatten om du önskar att få en lite finnigare konsistens på såsen). Låt såsen koka på svag värme i ca fem minuter. Häll ned fisken och gräslöken och låt stroganoffen sjuda i ytterligare ca fem minuter😋