Fick en fråga om barnen äter den maten vi lagar och givetvis gör dom det! Rotfrukter i ugn är en favorit hos alla i familjen. Tjejerna älskar majskolvar så passar alltid på att köpa det när det vaknas rotfrukter i ugn. Lergrytan fick jag i inflyttningspresent för 10 år sedan och är verkligen en gryta där maten sköter sig själv i ugnen! Kycklingen: Marinad: 1 dl olivolja 6 vitlöksklyftor 1 tsk dijon senap 1,5 tsk salt 1,5 tsk soja 0,5 tsk spiskummin 0,5 tsk svartpeppar 0,5 tsk chili Blötlägg grytan i 30 min. Smörj in med olivolja. Lägg i kyckling och häll på marinaden. Klyfta i två lök och lägg på toppen. Grädda grytan i mitten av ugnen på 200 grader i 2-1,5 timme beroende på om kycklingen är fryst eller tinad. Rotfrukter: Potatis Morötter Vitlök Lök Paprika Majs Hacka allting och placera på en plåt. Ringla över olivolja, salt och en saften av en halv citron. Grädda i ugnen på 225 grader i ca 45 minuter