Kycklinggryta är en vardagsfavorit hemma hos oss. En rätt som är enkel att variera med grönsaker och kryddor! - Se recept på min kycklinggryta med curry HÄR Har ni smakat på örtpeston från Svegro? Det svenska företaget som har sina växthus på Färingsön med hundratals örtplantor. Dom tar tillvara på plantor och slänger aldrig något om det en dag finns lite fler plantor än vad det finns köpare. Istället för dom ”örtpeston” och på så sätt faktiskt räddar grönt🙌🏼 -Himmelskt god örtpesto gjord på färsk basilika, persilja, hårdost, solrosfrön, vitlök & rapsolja är kvällens huvudingrediens! För ca fyra portioner av min krämiga pestokycklinggryta med tomat & spenat behöver du: 1 paket strimlad kyckling (ca 600 gram) 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 paket bladspenat (ca 70 gram) 1 paket cocktail tomater 4 generösa matskedar pesto 1 burk créme fraiche 250 ml matlagningsgrädde Flytande kycklingfond Pinjenötter Salt Peppar Gör såhär: Hacka lök och pressa vitlök. Stek i en gryta. Stek kyckling separat i en stekpanna tills det att kycklingen är genomstekt. Häll ned kycklingen i grytan med löken. Rör ner grädde, crempa, pesto och kycklingfond & krydda och låt grytan sjuda under ett lock en stund. Halvera tomaterna och häll ned i grytan tillsammans med spenaten. Servera och toppa med rostade pinjenötter😋