Dåsa mina vänner. Tips på middag nummer ett! =) Köttfärsgratäng. Jag gjorde dubbelsats så att det skulle räcka till lunch idag också. Detta behöver du för fyra portioner: 500 g kokta och skivade potatisar Svartpeppar Salt Persilja 1 burk krossade tomater 1 dl vatten 1 msk vitvinsvinäger 2 tsk paprikapulver 2 tsk spiskummin Ca 100 g riven ost 2 st vitlöksklyftor 1 gul lök 500 g köttfärs 2 dl Creme fraiche Gör såhär: -Sätt på ugnen på 200 grader. -Skala och skiva potatisen (jag kokade potatisen redan på morgonen, då gick det snabbare senare på kvällen) -Skala och hacka löken. Pressa vitlök och hetta upp allt i en stekpanna tills löken får färg. Dra ner färsen och krydda med spiskummin. Stek till färsen blir genomstekt. -Häll ner vinäger, vatten och krossade tomater. Salta och peppra, låt såsen puttra i ca fem minuter. -Blanda ihop crème fraîche och den rivna osten i en skål. -Lägg hälften av köttfärssåsen i en ugnsform, lägg över potatisskivorna och häll över resten av såsen. -Toppa med creme fraiche-röran och ställ in i ugnen i ca 10 minuter. Strö över lite persilja vid servering.