Vegetarisk mat en gång i veckan. Igår lagade jag kikärtsplättar som räcker till idag också så det blir vegetariskt två dar denna vecka! Nästa vecka tänkte vi testa på en lasagne med spenat istället för köttfärs. För ca fyra portioner behöver du: 1 paket kikärtor (380 g) 1 konserv med majs 2 dl mjölk 1 ½ dl vetemjöl 2 ägg Salt Vitlökspulver Olja Ris 1 vitlöksklyfta 1 paket fetaost 2 dl matyoghurt Gör såhär: Sätt på ugnen på 100 grader. Använd en stavmixer för att krossa kikärtorna. Lägg till mjölk, mjöl, ägg och kryddor och blanda till en smet. Häll i majsen i den färdiga smeten. Stek plättarna i en stekpanna med olja på medelhög värme. Lägg plättarna i ugnen för att hålla dem varma fram till servering. Yoghurtsås: Blanda fetaost, vitlök och matyoghurt i en skål.