Vi har sjukt mycket potatis i kylskåpet så det fick bli middagens huvudingrediens För ca fyra portioner behöver du: * 1 kg potatis(ar) * 0,5 dl vetemjöl * 2 st äggula(or) * 1 st ägg * 0,5 tsk salt * 2 krm svartpeppar * 1 msk smör * 0,5 msk rapsolja Tillbehör: Bacon Broccoli Lingonsylt Gör såhär: 1. Sila av potatisvattnet och pressa potatisen genom en potatispress. Tillsätt mjöl, äggulor, ägg, salt och peppar och blanda om lite försiktigt till en jämn smet. 2. Forma 10-12 bullar med vattensköljda händer. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek potatisbullarna ca 3-4 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg sedan över dem på ett ugnsfast fat och sätt in i ugnen ca 10 min. Tillbehör 1. Torka ur pannan och stek baconstrimlorna utan fett. 2. Koka broccolibuketterna i saltat vatten ca 2 min. Sila av vattnet och lägg upp i en skål. 3. Servera potatisbullarna tillsammans med bacon, broccoliblommor och lingonsylt.