För några veckor sen kom Mikaelas syster Karro hem till mig. Hon utbildar sig till att bli konditor (hur drömmigt??) och skulle lära mig hennes hemligheter bakom krämigare/saftigare saffransbullar! -Har du börjat tänka på julbaket än? Du MÅSTE testa detta recept på krämigare saffransbullar?? Saffransbullar: 50 g jäst för söta degar 200 g smör 5 dl mjölk 1 tsk salt 1 g saffran, 2 paket 2 dl vit sirap eller 2 dl strösocker 900 g (15 dl) 1 ägg till pensling Pärlsocker Fyllning: 200 g rums tempererat smör 200 g mandelmassa (hemligheten bakom det krämigare bullarna) 1 msk vaniljsocker 1,5 dl strösocker Gör såhär: -Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt (37 °C). Smula ner jästen i en degbunke tillsammans med salt, rör tillsjästen löst sig. Häll över degvätskan. -Tillsätt övriga ingredienser, men spara 1 dl mjöl till utbakningen. -Arbeta degen tills den är smidig, cirka 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand. Tillsätt mer mjöl om degen är kladdig, men den ska vara ganska lös – en lös deg ger godare och saftigare bullar. Täck degen med en bakduk och låt jäsa till dubbel storlek, cirka 40 minuter. -Knåda degen smidig på mjölat bakbord och kavla ut. -Fyllning: Vispa ihop smöret med mandelmassan till en jämn kräm. Rör i vaniljsockret. -Bred på fyllningen. Gör ett treslag, dvs ta övre kant och vik in mot mitten och sedan lägg under kant över. Kavla ut degen ytterligare. -Skär ut smala remsor. Tips- Använd en pizzaslicer om du har. Karro lärde mig också en ny form på bullar, den här varianten på ”flätning” gör dom bland annat på NK: -Sätt tummen i ena änden utav remsan och snurra ett varv runt pek och långfinger -Hjälp till att flytta bullen med pek och långfinger, och snurra på bullen och fortsätt att varva remsan (tänk att tummen är kärnan) -Vrid runt bullen och fortsätt med andra remsor beroende på hur du önskar bullens storlek -Pensla bullarna och ställ in i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter. På med pärlsocker Låt bullarna jäsa på plåten, under bakduk cirka 20 minuter Dessa bullar frös jag in till Leonores kalas❣️ //Skulle ni vilja ha fler hemliga baktips kan ni kika in @bakningmedkarro på insta!