En favorit blev det till middag idag- gräddig kyckling med spenat & soltorkade tomater. En utav mina livsknep i vardagen är att laga mat som räcker till mer än bara en middag. Mat som räcker till luncher när jag arbetar hemifrån och till fler middagar. Hugo är borta i jobb nu, så lagade detta i dubbelsats för att det ska underlätta imorgon. Tips, tips, tips! För ca fyra portioner utav min gräddiga kyckling behöver du: Lök (gul lök, schalottenlök-du väljer) 2 vitlöksklyftor Färsk spenat En burk strimlade, soltorkade tomater 1 förpackning strimlad kyckling 2 dl matlagningsgrädde 1 burk créme fraiche (jag tycker om den med smak av tomat & basilika?) Kycklingbuljong Salt Peppar Gör såhär: Hacka lök och pressa vitlök. Stek löken och lägg i kycklingen. Genomstek kyckling och häll med créme fraiche, soltorkade tomater, buljong, salt och peppar. Låt grytan puttra och vänd sedan ned spenat. Servera med pasta, ris, bulgur, quinoa eller matvete! Fredagsblommor på en onsdag, galet!