<p style="text-align: center;">Jag gillar torsk. Hugo gillar inte torsk. Jag skulle vilja äta ännu mer fisk än vad jag äter men jag tycker att det är rätt svårt att tillaga. Igår käkade vi kokt torsk med äggsås. Svensk husmanskost är bäst! Recept för 4 pers:</p> <p style="text-align: center;"><strong>1 kg potatis</strong><br /> <strong>500 g torskfilé</strong><br /> <strong>Salt</strong><br /> <strong>3 dl fiskbuljong</strong></p> <p style="text-align: center;"><em>Sås:</em></p> <p style="text-align: center;"><strong>1 ägg</strong><br /> <strong>1 och en halv msk vetemjöl</strong><br /> <strong>2 krm salt</strong><br /> <strong>1/2 krm vitpeppar</strong><br /> <strong>2 msk hackad persilja</strong><br /> <strong>250 g frysta räkor</strong></p> <p style="text-align: center;"><em>Gör såhär:</em></p> <p style="text-align: center;">Skala och koka potatisen. Hårdkoka ägget. Skala och hacka det. Vispa ihop mjöl och lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken och låt koka i ca 3 minuter. Smaksätt med salt och peppar. Ställ såsen åt sidan och koka upp fiskbuljongen i en ny kastrull. Skär fisken i portionsbitar. Salta och lägg ned i buljongen. Koka på svag värme under lock i ca tre minuter. Ta upp fisken och håll varm. Värm upp såsen och vänd i persiljan och ägget. Servera med potatis och ärtor.</p> <p style="text-align: center;"><a href="https://files-aller-blogger-platform.aws.aller.com/uploads/sites/176/2024/12/P1132796-1.jpg"> </a></p>